Son Dakika
Seydikemer Haber Sitesi | www.haberseydikemer.com
Yeni Eklenenler

Yangına Karşı Örnek Mücadele Verildi

Yangına Karşı Örnek Mücadele Verildi

Seydikemer Arifler Mahallesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları yapılırken aynı yangından dün sabah saatlerinde yeniden başlayan yangın Arifler, Kabaağaç ve Dip Mahallesine sıçradı. Yangının rüzgarında etkisiyle genişlemesi üzerine bu Mahalle sakinleriyle Seydikemer ve Fethiyeden çok sayıda duyarlı işletme ve vatandaşlar harekete geçti.Kısa sürede büyüyen ve mahallelerde yerleşim yerlerini tehtit eden alevlere karşı ellerine geçirdikleri ne varsa yangına müdahale eden vatandaşlar sosyal medyadan da yardım çığlıkları attı.Orman işletme müdürlüğü yangın söndürme işçileri nin yanı sıra Seydikemer ve Fethiye belediyeleri su tankerleri ile iki yangın söndürme helikopteri ve Fethiyedeki tüm beton şirketleri tankerleriyle bu yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Ayrıca vatandaşlar traktörleri ve ilaç motorlarıyla alevlere su atarak yangına müdahalede bulundular.Vatandaşlar canı pahasına tahra ve küreklerle de yerleşim alanına yangının ulaşmasına engel olmaya çalıştı.

Yangın Arifler mahallesinde yerleşim alanını tehdit etti. Arifler mahallesinde iki ev tüm önlemlere rağmen alevlere teslim oldu. Ayrıca bir ahırda bulunan hayvanlar son anda kurtarılırken ahır tamamen yandı.Evi ve eşyaları yanan vatandaşlar göz yaşlarına boğulurken vatandaşlar yangının diğer evlere sıçramaması için büyük bir mücadele ortaya koydular .

Seydikemer ilçesi Arifler ve Kabaağaç mahallelerinde çıkan orman yangınlarının söndürülmesi için traktörüyle su taşıyan bir vatandaş traktörünün devrilmesi sonucu ağır yaralandı. İlk tedavisi olay yerinde yapılan cefakar vatandaş 112 acil ambulans ile Fethiye devlet hastanesine kaldırıldı .

EKİPLER CANLA BAŞLA ÇALIŞTI
Orman yangın söndürme çalışmalarına ayrıca UMKE ve AKUT ekipleride katılıp canla başla görev yaptılar . Yangında çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar ilk yardım aldıktan sonra tekrar alevlerle mücadeleye koştular. Seydikemer ilçesinde üç mahallede etkili olan orman yangını ekili alanlarada zarar verirken ekiplerin ve vatandaşların büyük gayreti ile kısmen kontrol altına alınmaya çalışıldı. Haber hazırlandığı sırada Mendos dağı eteklerine yönelen yangın bu sırada 5 orman yangın söndürme helikopterinin müdahaleleriyle tamamen kontrol altına alındı . Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor.

Haber Servisi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ