Son Dakika
Seydikemer Haber Sitesi | www.haberseydikemer.com

Tam Kapanma Döneminde Bu Belge Yanınızda Olsun

Tam Kapanma Döneminde Bu Belge Yanınızda Olsun

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine Görev Belgesi Düzenleme konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, bugünden itibaren muafiyet kapsamında bulunan işyeri, fabrika ve imalathane çalışanları, İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden ‘görev belgesi’ başvurusu yapabilecek. Genelgeye göre, ‘tam kapanma’ sürecinden muaf tutulan çalışanlar için görev belgesi düzenlenmesi zorunlu oldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyerlerindeki çalışanların görev belgesini yanında bulundurması ve denetimlerde ibraz etmesi zorunlu olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kamu personeli için yetkili yönetici tarafından “Kamu Personeli Görev Bildirim Belgesi” düzenlenecek. Sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi nedenlerden dolayı zamanında görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus en fazla üç gün geçerli olmak kaydıyla görev belgesi formu manuel doldurulabilecek ve çalışan, işyeri ve firma yetkilisinin imzasıyla düzenlenebilecek. Cenaze izni için elektronik ortamda “Ölüm Belgesi” yüklenmesi zorunlu olmayacak.
Genelgede daha önceki kısıtlama dönemlerinde olduğu gibi tam kapanma döneminde de temel önceliği üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması olan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında bahse konu sektörlerde çalışanlara yönelik sokağa çıkma muafiyeti getirildiği hatırlatıldı.

Haber Servisi

görev belgesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ