Son Dakika
Seydikemer Haber Sitesi | www.haberseydikemer.com
Yeni Eklenenler

Milli Parklar Şefliği Seydikemer’e Açılıyor

Milli Parklar Şefliği Seydikemer’e Açılıyor

Seydikemer Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Belediyemiz tüzel kişiliğine ait Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bulunan belediye iş hanındaki; 2 adet dükkânın Milli Parklar Şefliğine tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Ekim ayı meclis toplantısı meclis başkanı Bayram Önder Akdenizli başkanlığında gerçekleşirken, kâtip üyeliklerini Mustafa Karakuş ve Zeynep Yalçınsoy üstlendi. Açılış konuşması ve yoklamanın ardından Eylül ayına ait karar özetleri okunup meclis üyelerine dağıtıldı. Daha sonra gündemde yer alan 10 madde görüşülüp karara bağlandı.

Seydikemer Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında görüşülen; İmar Komisyonu tarafından hazırlanan Seydikemer İlçesi Girdev yaylasında bulunan sokaklara isim verilmesine dair komisyon raporu mecliste görüşülüp oy birliği ile karara bağlandı. Meclis toplantısında ayrıca Mali Hizmetler Müdürlüğüne ait Seydikemer Belediyesi 2022, 2023, 2024 Mali yıllarının Bütçesinin görüşülmesine ilişkin meclise havaleli müzekkere ve ekleri görüşülüp oy birliği ile karara bağlanırken; Mali Hizmetler Müdürlüğüne ait Seydikemer Belediyesi 2022 Mali Yılı Gelir ve Harçlarına ilişkin tarife Cetvelinin görüşülmesine dair meclise havaleli müzekkere de görüşülüp oy birliği ile karara bağlandı.

Meclis toplantısında Seydikemer ilçesine Milli Parklar Şefliğinin açılmasına dair madde görüşüldü. Gündem maddesinin oylamasına geçilmeden önce açıklama yapan Meclis başkanı Bayram Önder Akdenizli şunları söyledi: “Belediyemiz tüzel kişiliğine ait Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bulunan belediye iş hanındaki 2 adet dükkânın Milli Parklar Şefliği tarafından kirası mukabilinde tahsisi talep edilmektedir. Tahsis sonucunda işlemlerimiz  daha kolay olacaktır.‘’

Mali Hizmetler Müdürlüğünün mülkiyeti Seydikemer Belediyesine ait olan Cumhuriyet ve Demokrasi meydanında bulunan hizmet binasındaki 2 adet dükkânın Milli Parklar Şefliği tarafından tahsis talebi değerlendirilmesine dair müzekkere görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.

Böylece Yerli ve yabancı avcılık belgesi işlemleri, Av turizmi izin belgesi düzenlemek, Doğa turları izinleri, Milli Park ve Tabiat Parklarındaki alanlarda gerekli izinlerin verilmesi, CİTES kapsamında hayvanları kullanım sertifikalarının düzenlenmesi, Bilimsel araştırma izinleri, 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek gibi hizmetlerden yararlanmak için gerekli izinler Seydikemer’den yapılabilecek.

Haber Servisi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ