Son Dakika
Seydikemer Haber Sitesi | www.haberseydikemer.com

Muğla’da Konut Satışları Azaldı

Muğla’da Konut Satışları Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Şubat ayı Konut Satış İstatistiklerini kamuoyu ile paylaştı.  Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre Muğla ve ilçelerinde konut satışları %16,1 azaldı.

Muğla’da konut satışları 2021 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %16,1 oranında azalarak 1 439 oldu. Bu satışların 377’si ilk satış, 1 062’si ikinci el satış olarak gerçekleşti. Konut satışlarında, İstanbul 15 929 konut satışı ve %19,6 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 7 757 konut satışı ve %9,6 pay ile Ankara, 4 659 konut satışı ve %5,7 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 27 konut ile Bayburt, 31 konut ile Ardahan ve 34 konut ile Tunceli oldu. Muğla ise Türkiye genelinde %1,8’lik payla 16. sırada yer aldı.

Muğla’da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %49,0 oranında azalış göstererek 314 oldu. 314 ipotekli satışın 85’i ilk satış, 229’u ikinci el satış olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 14 669 konut ipotekli satış sonucunda el değiştirdi. Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı %18,1 olurken bu oran Muğla ili için %21,8 olarak gerçekleşti.

Muğla’da diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %2,4 oranında artış göstererek 1 125 oldu. Bu satışların 292’si ilk satış, 833’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise     66 553 konut diğer satış sonucunda el değiştirdi.

Haber Servisi

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ