Son Dakika
Seydikemer Haber Sitesi | www.haberseydikemer.com

L. H. BELEDİYESPOR LİGE VEDA ETTİ

L. H. BELEDİYESPOR LİGE VEDA ETTİ

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, deplasmanda HDİ  Sigorta Afyon Belediyespor’u 10  farklı skorla yenmesine rağmen, İNG Basketbol Süper Ligine veda etti.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespordeplasmanda HDİ Sigorta Afyon Belediyespor’u 10 farklı skorla 93-83 mağlup etti. Fethiye Belediyespor, alde ettiği galibiyete rağmen, rakibi Petkimsporun Bahçeşehir Kolejini 91-85 yenmesi sonucu lige veda etti ve Petkim Spor, averaj ile ligde kalmayı başardı.

Afyon Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya ev sahibi takım HDİ  Sigorta Afyon Belediyespor sahaya Baş antrenör Can Sevim yönetiminde Ekrem Sancaklı, Berke Aygündüz, Leon Harun Apaydın, J.P. Macura ve Evaldas Kairys ilk beşi ile sahaya çıkarken,  temsilcimiz Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ise Baş Antrenör Alkım Ay idaresinde Darion Atkins, Ricky Ledo, Elgin Cook, Robert Johnson ve Abdul Abu ile sahaya çıktı.

İNG Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun son haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u konuk etti. Konuk ekibin ligde kalma umudunu sürdürmesi için mutlak kazanması gereken karşılaşmada Fethiye Belediyespor baştan sona üstünlüğünü korudu ve maçı 83-93 kazandı.

Bu sonuçla Lokman Hekim Fethiye Belediyespor 9. galibiyetini alsa da bu Fethiye ekibinin ligde kalmasına yetmedi. Aliağa Petkimspor’un Bahçeşehir Koleji deplasmanında kazanmasıyla birlikte Basketbol Süper Ligi’nden düşen 2. takım Lokman Hekim Fethiye Belediyespor oldu. Ligde daha önce de OGM Ormanspor küme düşmüştü.

HDI Sigorta Afyon Belediyesi ise 18. yenilgisini yaşadı ve sezonu 12 galibiyet – 18 mağlubiyet ile 10. sırada tamamladı.

Maçın Hikayesi:

Karşılaşma başa baş bir mücadele ile başlarken konuk ekip Fethiye Belediyespor televizyon molasına 11-13 önde girdi. Mola dönüşünde ise sahada Ricky Ledo rüzgarı esti. Tecrübeli oyuncu sazı eline aldı ve üst üste 10 sayı atarak takımın ilk çeyreği 16-25 önde tamamlamasını sağladı. Ricky Ledo ilk çeyreği de 17 sayıyla tamamladı.

İkinci çeyreğe de Ricky Ledo’nun üçlükleriyle başlayan Fethiye, farkı çift hanelere çıkardı: 21-33. Evaldas Kairys ve JP Macura ile hücumda skor üreten ev sahibi Afyon Belediyesi farkı kapattı ve skoru 39-41’e getirdi. Başa baş geçen çeyreğin sonunda konuk takım Lokman Hekim Fethiye Belediyespor soyunma odasına 41-47 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe 6-0’lık bir seri ile başlayan Fethiye Belediyespor farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 41-53. Skor üstünlüğünü periyodun sonuna kadar koruyan Fethiye, son 10 dakikaya 56-71‘lik skorla üstün girdi.

Son çeyreğe ev sahibi HDI Sigorta Afyon Belediyesi iyi başladı. Ev sahibi ekip hücumda ritm arttırırken Fethiye Belediyespor’un skor üretmekte zorlandığı bu çeyrekte farkı kapattı ve skoru 75-77’e getirdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde Ricky Ledo ile hücumda etkili olan konuk ekip skorda farkı açtı ve karşılaşmadan da 83-93‘lük skorla galip ayrıldı.

,Bu galibiyet Fethiye Belediyespor’un ligde kalması için yeterli olmadı. İstanbul’da Aliağa Petkimspor’un Bahçeşehir Koleji’nin yenmesiyle birlikte Fethiye ekibi Basketbol Süper Ligi’nde küme düşen 2. takım oldu.

Karşılaşmanın çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 16-25
  2. çeyrek: 25-22
  3. çeyrek: 56-71
  4. çeyrek: 83-93

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ