Son Dakika
Seydikemer Haber Sitesi | www.haberseydikemer.com
Yeni Eklenenler

Coşkulu Kalabalık Karşısında Adaylığını Açıkladı

Coşkulu Kalabalık Karşısında Adaylığını Açıkladı

Birlik hareketinin aday tanıtım toplantısında salonu dolduran Oda üyelerine seslenen FTSO Başkan Adayı Günay Özütok “Birlikte olursak bölgemizin kaderini değiştirebiliriz. Sen, ben, o değil, biz olacağız. Yıllardır sen şusun busun diye ayrıştırıldık. Artık birlik olma zamanı” diye konuştu. Günay Özütok’un konuşması ayakta alkışlandı. Birlik hareketi içerisindeki uyum ve üyelerin başarıya olan inançları yeni katılan üyelere de umut verdi.

15 Ekim’de yapılacak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) seçimlerinde Birlik Hareketi Başkan Adayı Günay Özütok, DSİ Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıyla adaylığını resmi olarak açıkladı.

Saat 18.00’de DSİ bahçesinde kokteyl ile başlayan toplantıya Fethiye ve Seydikemer’den çok sayıda iş insanı katıldı. Farklı sektör ve işkollarından oluşan Birlik Hareketi üyeleri, toplantı öncesi bir araya gelerek sohbet edip tanışma imkanı buldu. Birlik Hareketi Başkan Adayı Günay Özütok, Oda seçimlerinin bir hizmet yarışı olduğunun altını çizerek, sorunları çözmenin anahtarının birlik ve beraberlik olduğunu, ayrıştırıp ötekileştirmenin ne üyelere ne de bölgemize bir fayda getireceğine dikkat çekti. Günay Özütok’un konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi.

“Uzun Yolculuğun İlk Adımlarını Atıyoruz”

Salonu dolduran FTSO üyelerinin alkışları arasında sahneye gelen Günay Özütok, konuşmasında nasıl bir yönetim sergileneceğinden, bölge için yapılması gerekenler hakkında kısa bilgiler sundu. Birlik hareketinin bölgemiz için önemli bir adım olduğunu dile getiren Günay Özütok “ Saygıdeğer üyeler, kıymetli dostlarım, arkadaşlarım, saygıdeğer büyüklerim

Birlik Hareketi olarak bölgemizin birlik beraberliği için çok önemli olarak gördüğümüz ilk toplantımıza hoş geldiniz. Samimiyetine, liyakatine güvendiğim arkadaşlarımla uzun bir yolculuğun ilk adımlarını atmanın heyecanı içerisindeyiz.

Babam Hisarönü’nden, annem Seydikemer’den. Ben Hisarönü’nde doğdum, burada büyüdüm, burada ticaret yapıyorum. İnsanların yaşadıkları kente, birlikte yaşadığı insanlara karşı sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum.

Yaşamımda, sivil toplum örgütlerinin önemi arttıkça, birlikte hareket ederek sorunların daha kısa sürede çözülebildiğini gördüm. Sivil toplum örgütlerinin, ortak aklın, ekip çalışmasının, birlikte hareket etmenin gücüne inandım, yaklaşık 25 yıldır sivil toplum örgütleri içinde görev aldım, ve bunu yaşamımda uygulamaya çalıştım” dedi.

“Bölge Ticaretini Sağlam Temellere Oturtmak Zorundayız”

Konuşmasına bölgemizin ticaretini sağlam temellere oturtmak gerektiğini belirterek “Bölgemiz doğal güzellikleri, tarihi alanları, turistik aktivite olanaklarıyla yüksek bir potansiyel barındırıyor. Bu doğal güzellikleri koruyarak kullanmak, geleceğe taşımak, geleceğimiz olan çocuklarımızın da bu güzelliklerden ekonomik ve sosyal olarak faydalanmasını sağlamak gerektiği düşüncesindeyim. Ekonomik bağımsızlığınız yoksa, geleceğiniz de sağlıklı değildir. Yaşadığınız topraklara yabancı olursunuz. Bu nedenle bölge ticaretini sağlam temellere oturtmak, geleceğimizin, çocuklarımızın geleceğinin teminatıdır.

Bölgemizde ekonomik ve sosyal hayatta sorunlarımız vardır. Ekonomik ve sosyal olarak hak ettiği yerde değil ve şu an potansiyeline göre hak ettiği karşılığı alamıyor. Bu durum yıllardır konuşuluyor. Ancak biz bunun kader olmadığını düşünüyoruz. Sorunun çözümünün birlikte hareket etmekten geçtiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“Katılımcı Bir Yönetime İhtiyaç Var”

Mevcut Oda yönetiminin bekleneni veremediğini belirten Özütok, “Mevcut Oda yönetimi, geçen 4 yıl süresince beklenen hizmeti veremedi. Hatta geriye gitti. Bu durum karşısında, geleceği Fethiye ve Seydikemer olan, birlikte hareket ederek daha iyi ekonomik ve sosyal ortam, işletmeler için daha iyi bir gelecek hazırlayacağına inanan kişilerin elini taşın altına koyması gerekiyordu.

Ben de, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının; çözüm odaklı, ekip çalışmasının önemine inanan, şeffaf, hesap verebilir, sürdürülebilir, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı ile yönetilen, üyelerine daha iyi hizmet veren, üyelerinin ticaretini daha iyi koşullarda yapabilmesi, bölge ticaretinin gelişmesi için çalışan bir konuma gelmesi için aday oldum” dedi.

“Kavgayla Ayrıştırılarak Değil Birlikte Hareket Ederek Kazanabiliriz”

Konuşmasında üyelerin ötekileştirilip, kutuplaştırılarak bölge için birlikte hareket etmenin yolunun kapatıldığına işaret eden Özütok, “Biz kırmızı grubun devamı Birlik Hareketiyiz. Oy pusulamızın rengi kırmızı. Ancak bunu, geçen seçimlerde olduğu gibi renk fanatikliği anlamında düşünmüyoruz. Geçen seçimde üyelerimiz, fanatik olarak renklere ayrıldı. İnsanlar, gurupların hedefiyle, projeleriyle değil renkleriyle ön plana çıkartıldı. Amaç sadece rengin kazanması olunca, bir araya gelmek zorlaşıyor. Sonuçta toplum, üyelerimiz kaybediyor.

Bu düşünceden uzaklaşmak, üyelerimizin seçimde, renge göre değil de grupların proje ve hedeflerini düşünerek oy vermesi için Birlik Hareketi adıyla yola çıkmaya karar verdik. Tüm üyelerimiz projelere bakarak karar versin istedik” dedi.

 “Üyelerimize Büyük Bir Ailenin Parçası Olduklarını Hissettireceğiz”

Sosyal projelerle Oda üyelerinin aidiyetini güçlendirmeyi, bu sayede birlikte hareket etmenin kapılarını da aralayacaklarını hedeflediklerini belirten Özütok, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası; yaklaşık 5-6 bin üyesi bulunan, zaman zaman ihmal edilen büyük bir ailedir. Gücü birliğidir, beraberliğidir. Sosyal projelerimizle üyelerimize ve ailelerine, bu büyük ailenin bir parçası olduğunu hatırlatacağız.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası; 121 yaşında, çatısının altında birlikte yaşadığımız koca bir yapı, koca bir çınardır. Yöneticiler gelir gider, Odamız baki kalır. İtibarını ve marka değerini korumak, daha da güçlendirmek zorundayız. Bunu yaparsak, uzun yıllar bölge ekonomisine güç katmaya devam edebiliriz” diye konuştu.

“Seçimler Demokratik Bir Hizmet Yarışıdır”

Seçimlerin hizmet yarışı olduğunu belirten Özütok “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının saygıdeğer üyelerinin özlediği, çalışma yönünü üyelerinin belirlediği bir yönetime kavuşması için desteğinizi bekliyoruz.

Seçimler demokratik bir yarıştır, hizmet yarışıdır. Üyelerimiz daha iyi hizmet edeceğini düşündüğü, bu sorumluluğu kaldıracağına inandığı adaylara görev verecektir. Bu vesileyle Odamızın kuruşundan bugüne gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılan üye ve yöneticilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Daha güzel günlerde buluşacağız. Bölgemiz için insanlarımız için yapacak çok şey var” dedi. Hakan AYKIRI

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ